آتشک، شاهبلوط گیلان را رو به نابودی میبرد
اقتصادي
بزرگنمايي:
گیلان آنلاین - ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎتاﯾﺮان گفت: با وجود بیماری سوختگی به نام آتشککه به جان درختان شاهبلوط گیلان افتاده است،این گونه ارزشمند گیاهی رو به نابودی است.
دکتر ابراهیم آذرپور در گفتوگوبا ایسنا منطقه گیلان، گفت: امید است به منظور حفظ و احیای شاه بلوط آلوده شده با بیماریسوختگی در سالی که اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال سرلوحه آن است، برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت صورت بگیرد.
وی افزود:شاهبلوط یک گونه نادرارزشمند صنعتی و دارویی جنگل هیرکانی (جنگلهای شمال ایران) است و مهمترین مناطق تولیدشاه بلوط در گیلان ویسرود شفت، سیاهمزگی تالش، قلعهرودخان فومن، شفارود رضوانشهر،شاهبلوط محله بازکیاگوراب لاهیجان است.
ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎتاﯾﺮان ادامه داد:میوه شاه بلوط از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و دارای ترکیبات اسیدچرب، نشاسته، ازت، ویتامین ب، فیبر، منیزیم، تانن، آسین، فلاونوئید، آمینواسید، برخیاز املاح معدنی و ... است.
شاهبلوط گیلان جایگاه ممتازیدر دنیا دارد
دکتر آذرپور با اشاره به جایگاهمتمایزی که شاه بلوط ایران نسبت به شاه بلوط اروپا و سایر نقاط دنیا دارد،خاطرنشان کرد: نحوه مصرف میوه شاه بلوط در دنیا به سه صورت آب پز، بخار پز و خام است.
وی افزود: این میوه برای کاهش چربیو کلسترول خون، تنظیم تعادل عصبی، درمان کم خونی، زخم معده بیماریهای قلبی عروقی وبرخی از سرطانها مناسب است. در طب سنتی از برگ و پوست شاه بلوط برای درمان برونشیت،اسهال، سیاه سرفه، تب و بواسیر استفاده میشود.
آذرپور تاکید کرد: علت اصلی تخریبرویشگاه های شاه بلوط گیلان، بیماری سوختگی (آتشک) است که بسیاری از درختان شاه بلوطرا مبتلا ساخته است
حفاظت از درختان سالم شاه بلوطضروری است
ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎتاﯾﺮان با اشاره به اینکه این بیماری علاوه بر جوانهها، ساقهها و شاخههای درخت شاهبلوط را نیز در هر اندازهای که باشند آلوده میکند،خاطر نشان کرد: حفاظت از درختانسالم شاه بلوط و همچنین احیاء طبیعی رویشگاه از طریق برنامه های جنگلکاری میتواندموجب شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار منطقه شود.
دکتر آذرپور خاطر نشان کرد: راه های مبارزه با این بیماری کنترل مکانیکی سرشاخههاو شاخههای خشک و آلوده درختان (دارای آلودگی بین 10 تا 50 درصد)، قطع و انهدام درختانبیمار شاهبلوط (آلودگی بین 60 تا 90 درصد)، کنترل شیمیایی و بیولوژیکی است. همچنینانتخاب مناطق مناسب کاشت و شناسایی ارقام مقاوم به کمک مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژیمی تواند چشم انداز مطلوبی را برای این گونه ارزشمند و اقتصادی گیلان فراهم کند.
انتهای پیام
-
شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶ - ۹:۵۱:۵۷ AM
-
۱۱۱ بازديد
-
ایسنا - اقتصادی
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/9232/